فهرست محتوای مقاله
اگر میخواهید به رازهای تقویت روحیه پی ببرید و خود را بازسازی کنید باید اول از همه خود را به خوبی بشناسید. خودشناسی مقدمه شادی است و شادی مقدمه لذت بردن از زندگی. در این مقاله در زیبآذین به معرفی رازهای تقویت روحیه خواهیم پرداخت تا بتوانیم به شما در داشتن زندگی شادتر کمک کنیم.
رازهای تقویت روحیه
در این مقاله قصد داریم شما را با رازهای تقویت روحیه آشنا کنیم. برای داشتن یک زندگی شاد و موفق باید اطلاعات خود را افزایش دهید زیرا بدون داشتن اطلاعات نمیتوانید مشکلات خود را شناسایی و آن را رفع کنید. 10 راز تقویت روحیه را در ادامه با یکدیگر بررسی میکنیم. این رازها تجربه یک عمر فعالیت متخصصان روانشاس است.
1-خودشناسی
همانطور که گفتیم اولین راز از رازهای تقویت روحیه خودشناسی است. اگر خود را به خوبی بشناسید خواهید توانست به شادی دست یابید. سقراط یکی از فلاسفه قرن پنجم قبل از میلاد انسان ها را به خود شناسی ترغیب میکرد. شناخت اهداف در زندگی , احساسات و محدویت ها موجب شناخت بهتر از خود خواهد شد. اما راه های خودشناسی چیست؟ شما میتوانید از راه های مختلفی مانند مطالعه , تفکر و… شناخت از خود را افزایش دهید و اولین قدم را در بهبود سطح زندگی بردارید. زیرا هر چه اطلاعات شما از خودتان بیشتر باشد راحت تر میتوانید به زندگی و روحیه ایده آل دست پیدا کنید.
2-اعتماد به نفس
حتی اگر اعتماد به نفس ندارید وانمود به آن کنید. زیرا به هر چه که وانمود کنید همان میشوید. همیشه به گونه ای رفتار کنید که اطرافیان شما متوجه شوند که شما برای خود ارزش زیادی قائل هستید. رفتار مثبت و خوب با خود و اطرافیان موجب میشود که خود ارزشی و خود اعتمادی در شما افزایش یابد. یکی دیگر از کارهایی که میتوانید در این راستا انجام دهید این است که با کارهای کوچک خود را خوشحال کنید و یا بعد از انجام یک کار سخت یا مهم برای خود هدیه ای در نظر بگیرید. دادن پاداش به خود به طرز عجیبی میتواند در تقویت روحیه تان موثر باشد.
3-بیش از حد توان کار نکنید !
بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر بیش از حد توان کار کنند میتوانند به تمام آرزوهایشان برسند. در صورتی که این طور نیست ! زمانی که تصمیم میگیرید بیش از حد توان خود کار کنید اوقات مهمی را در زندگی از دست می دهید. مانند اوقاتی که میتوانستید با خانواده و دوستان سپری کنید اما خود را از آن محروم ساختید. یکی از رازهای تقویت روحیه این است که بین کار و خانواده توازن برقرار کنید تا بتوانید با در کنار عزیزان بودن نیز از زندگی خود لذت ببرید.
4-دوری از افراد منفی نگر
باید از افرادی که بسیار منفی نگر و مسموم هستند دوری کنید. این افراد میتوانند شما را عصبانی کنند و احساس ناراحتی و ناامنی را در شما ایجاد کنند. زیرا همیشه جنبه منفی ماجر را میبینند و نمیتوانند احساس مثبتی ا به شما منتقل کنند. به همین دلیل ارتباط با این افراد شما در مدت کوتاهی به افسردگی دچار میکند. افرادی که محبت های شما را بی پاسخ میگذارند و یا همیشه شما را مورد انتقاد قرار میدهند در لیست افراد مسموم جای دارند و باید از ارتباط با آن ها اجتناب کنید تا بتوانید روحیه شاد خود را حفظ کنید. حتی اگر این افراد از نزدیکان شما هستند باید ارتباط خود را با آن ها محدود کنید.
5-تفکر مثبت
تفکر مثبت داشته باشید. اگر در مقاطعی از زندگی در کار , خانواده و… شکست خورده اید ناامید نشوید و راه خود را ادامه دهید. به سراغ علایق جدید بروید. رشته های جدید را امتحان کنید. با اینکار میتوانید توانایی های خود را توسعه دهید. اگر در اطراف خود افرادی را سراغ دارید که انسان های سخت کوشی هستند آن ها را الگوی خود قرار دهید و تلاش کنید که از آن ها بیاموزید. زیرا آن ها راهی که شما در آن قرار دارید سپری کرده اند و میتوانند تجربه های مفیدی را در اختیار شما قرار دهند.
6-ورزش ورزش ورزش
متخصصان حوزه روانشناسی ورزش را معجزه می دانند. اگر میخواهید که روحیه ای شاداب داشته باشید مهم ترین قدمی که میتوانید بردارید این است که در طول روز مدتی را به ورزش در هوای آزاد اختصاص دهید. اگر ورزش بیرون از خانه و در هوای آفتابی باشد تاثیر بسیار مثبتی در تقویت روحیه و کاهش افسردگی خواهد داشت. ورزش هایی مانند یوگا و تمرینات کششی میتواند به میزان چشمگیری فشارها و تنش های روحی شما را کم کنند.
7-تجربه تنهایی
میتوان گفت تمام افراد نیاز دارند که گاهی اوقات تنها باشند . این تنهایی موجب میشود که انسان به تفکر بپردازد. باید بین حضور در جمع و تنهایی توازن برقرار کرد. زیرا همانطور که حضور در جمع خانواده و دوستان لذت بخش است تنهایی هم میتواند لذت بخش باشد.
8-کمک به دیگران
یکی از رازهای تقویت روحیه کمک به دیگران و گرفتن دست نیازمندان است. این مساله نه تنها در دین اسلام بلکه در تمام ادیان توصیه شده است. زیرا جهان آینه اعمال ماست. همانطور که کمک میکنید به همان طریق هم به شما کمک خواهد شد. کوچکترین تاثیر کمک به دیگران در تقویت روحیه , افزایش اعتماد به نفس و ایجاد شادی در زندگی شما خواهد شد.
9-ارتباط با دیگران
ارتباط با دیگران یکی دیگر از مهم ترین رازهای تقویت روحیه است. انسان موجودی اجتماعی است و با زندگی در اجتماع معنا پیدا میکند. پس خلوت گزینی را رها کنید و به دامان جامعه بازگردید. ارتباط با افراد مختلف میتواند موجب افزایش شادی در زندگی شما شود. احساسات خود را به اطرافیان بروز دهید و هیچ گاه خود را فشار ناشی از عدم بیان احساسات قرار ندهید.
10-داشتن یک مشاور خوب
داشتن یک مشاور خوب در زندگی بسیار توصیه میشود . زیرا ممکن است در زندگی تجربه هایی برای شما پیش بیاید که هیچکس غیر از یک مشاور خوب نتواند به کمک شما بیاید. پس اگر میخواهید در مواقع بحرانی یک دست یاری گر داشته باشید افراد امین یا یک مشاور خوب را در زندگی داشته باشید.
[yasr_visitor_votes size=”large”]